T. 06 – 46 23 66 65

Achtergrondartikel: werk & mantelzorg

Werk en mantelzorg – hoe kan het makkelijker?

Het thema van de Borstkankermaand 2020 is ‘Borstkanker heb je niet alleen’. Tijdens deze maand werd speciaal aandacht gevraagd voor de situatie van naasten. Uit onderzoek van Borstkankervereniging Nederland en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties blijkt dat bijna driekwart van de naasten van mensen met kanker aangeeft hun werksituatie (tijdelijk) aangepast te hebben vanwege de kankerbehandeling van hun naaste.

Ruim één op de vijf werkenden combineert de zorg voor een partner, moeder, vader, dochter, goede vriendin of andere naaste met borstkanker met betaald werk. Doe je dat langere tijd, dan ben je officieel mantelzorger. Al zullen de meeste mensen zich daar helemaal niet bewust van zijn. Je rolt er gewoon in en vindt het vanzelfsprekend, al kan het best zwaar zijn. Voor Borstkankervereniging Nederland zocht ik uit wat kunt doen om de combinatie werk en zorg makkelijker te maken.

Bovendien nam Meander Media  de rol van hoofdredactie op zich en heeft de totstandkoming van dit themanummer geregisseerd. In het magazine B vind je nieuwe ontwikkelingen op het gebied van borstkanker, begrijpelijke medische informatie, handvatten om zelf de regie te houden en ervaringsverhalen. Bladeren in voormalige edities kan in het archief.

Bekijk pdf