T. 06 – 46 23 66 65

FES Magazine – Fibromyalgie en Samenleving

Concept, hoofdredactie, eindredactie, teksten

Magazine voor mensen met fibromyalgie

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. Pijn, stijfheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen zijn veel voorkomende klachten. FES Magazine zorgt voor herkenning bij de achterban en draagt met bijvoorbeeld een juridische rubriek en een rubriek over chronische ziekte en werk bij aan het zelfmanagement van de doelgroep. Meander Media vormt samen met Esther Smid de tweekoppige hoofdredactie.

Samen houden we sinds 2013 het team van voornamelijk vrijwilligers gemotiveerd en geïnspireerd zodat zij blijven schrijven, fotograferen of illustreren. Wij coachen hen en bewerken hun artikelen redactioneel. Als dat allemaal lukt, dan moet ook de inhoud van de artikelen nog kloppen, net als de toon en schrijfwijze en de opmaak. Gelukkig hebben we voor dat laatste hulp van een professionele vormgever die door ons wordt aangestuurd. In 2016 actualiseerden we de bladformule en voerden een restyling door. Geregeld bedenken en introduceren wij nieuwe rubrieken. Ook schrijven we beiden soms zelf interviews of achtergrondartikelen.

Het levendige contact met lezers is een belangrijke voedingsbron voor het magazine. FES Magazine verscheen tot 2019 6 keer per jaar en sinds 2020 4 keer per jaar (48 pagina’s).

Bekijk hier de pdf