T. 06 – 46 23 66 65

Magazine Borstkankervereniging Nederland

Magazine Borstkankervereniging Nederland

Concept patiëntenblad en chef redactie

Het blad over borstkanker: eerlijk en opbouwend 

Als je hoort dat je borstkanker hebt, kan dat een grote impact hebben. Angst, onzekerheid, boosheid en verdriet, allerlei gevoelens kunnen komen bovendrijven. Bovendien duizend-en-een vragen over wat er aan de hand is en hoe je weer beter wordt.
Toen ik eind 2010 door Borstkankervereniging Nederland (www.borstkanker.nl) benaderd werd om een eigentijds informatief en verbindend blad op te zetten over borstkanker, aarzelde ik ook geen moment. Samen met Borstkankervereniging Nederland en actieve leden ontwikkelde Meander Media het blad B, dat tot 2018 drie keer per jaar verscheen en vanaf 2018 tot 2020 twee keer per jaar.
Het magazine maakt de ziekte en wat er met je gebeurt begrijpelijk en geeft je meer grip op leven met borstkanker. Het blad houdt lezers op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (leven met) borstkanker. Bovendien helpt het magazine patiënten om een geïnformeerde gesprekspartner te zijn van hun behandelaars.
Ik werkte als externe hoofdredacteur en bladmanager en begeleidde een redactie die bestond uit mensen met (ooit) borstkanker en medische professionals. Ik stuurde de professionele tekstschrijvers en vormgevers aan, schreef regelmatig zelf artikelen en verzorgde vele randteksten: coverteksten, streamers, ankeilers, bijschriften.

Digitaal bladeren in de magazines kan in het archief van het magazine B van Borstkankervereniging Nederland.

  • Date 18 juli 2017
  • Tags Artikelen, Concept, Hoofdredactie