T. 06 – 46 23 66 65

Magazine Borstkankervereniging Nederland

Magazine Borstkankervereniging Nederland

Concept patiëntenblad

Een eerlijk en positief blad over borstkanker

Als je hoort dat je borstkanker hebt, kan dat een grote impact hebben. Angst, onzekerheid, boosheid en verdriet, allerlei gevoelens kunnen komen bovendrijven. Bovendien duizend-en-een vragen over wat er aan de hand is en hoe je weer beter wordt.
Toen ik eind 2010 door Borstkankervereniging Nederland (www.borstkanker.nl) benaderd werd om een eigentijds informatief en verbindend blad op te zetten over borstkanker, aarzelde ik ook geen moment. Samen met Borstkankervereniging Nederland en actieve leden ontwikkelde Meander Media het blad B, dat sindsdien drie keer per jaar verschijnt (vanaf 2018 twee keer per jaar).
Het magazine maakt de ziekte en wat er met je gebeurt begrijpelijk en geeft je meer grip op leven met borstkanker. Het blad houdt lezers op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (leven met) borstkanker. Bovendien helpt het magazine patiënten om een geïnformeerde gesprekspartner te zijn van hun behandelaars.
Ik werk als externe hoofdredacteur en bladmanager, stuur tekstschrijvers en vormgevers aan, schrijf regelmatig zelf artikelen en verzorg vele randteksten: coverteksten, streamers, ankeilers, bijschriften.

Digitaal bladeren in de magazines kan op https://borstkanker.nl/nl/archief-blad-b

  • Date 18 juli 2017
  • Tags Artikelen, Concept, Hoofdredactie