T. 06 – 46 23 66 65

Culinaire teksten

Meander Media houdt zich ook bezig met culinaire teksten en u kunt mij vragen als tekstschrijver food. De afgelopen jaren heb ik een bijzonder zwak ontwikkeld voor het schrijven over food en voedselkwesties: eten en drinken, waar het vandaan komt, hoe het duurzaam en eerlijk kan worden geproduceerd en waarom het mensen beroert. Lekkere teksten met beet.

Concept en tekst culinair boek

Dat bracht me er ook toe om samen met Lineke Eerdmans het boek ‘De wereld van de Stroopwafel. Het beroemde koekje waaraan je blijft plakken’ te maken.

De geur van vroeger, kruimels met warme stroop, smullen van een knapperige wafel op een levendige markt. Met dat gevoel begon ik samen met mijn collega dit boek. We wilden stroopwafels opnieuw proeven, er meer van weten. We wilden een boek maken, waaruit je kon bakken, maar meer dan een bakboek. Een boek met verhalen, maar niet een boek om alleen in te lezen. Een culinair boek om mee aan de slag te gaan. We vroegen topkoks hun tomeloze inspiratie los te laten op de stroopwafel. En dat deden ze. Hun ideeën en onze eigen baksels, probeersels, proeverijen en ervaringen hebben fantastische recepten en traktaties opgeleverd. Meander Media is met Lineke Eerdmans de bedenker van het concept en schreef vele teksten en ontwikkelde recepten. Het boek is er in het Nederlands en Engels.

Neem een kijkje in dit boek vol verhalen, om in te lezen en uit te koken en bakken.

Culinaire teksten - Meander Media